LammegribSøndag den 4. august 2013 var jeg for første gang på besøg i Ørnereservatet, der ligger ved Tuen i Nordjylland. Nogle ornitologer mener at det er usmageligt at besøge og støtte denne type seværdigheder, da de mener at der er megen tvivl om hvor fuglene kommer fra. Men personligt blev jeg meget positivt overrasket den fremvisning de kunne gøre af fuglene. Turen tog jeg sammen med Palle Hove Christensen og vi tog begge vores største og bedste gjej med ind hvilket måske var en fejl, da fuglene kommer meget tæt på. Så når fuglene kom flyvende tæt på kunne man bare se på og nyde det. Men generelt er jeg meget godt tilfreds med de billeder jeg har taget.

Shovet begyndte med at de fremviste 3 falke, alle med hætte på for at de skulle holde sig i ro, mens de blev vist fren helt tæt på publikum. Falkene var Vandrefalk, Lannerfalk samt Jagtfalk. Herefter blev hætten taget af en Vandrefalk der kom susende i fuld fart. Herefter kredsede den rundt om, og der blev fremvist jagt efter et bytte som falkoneren svang i hånden. Herefter kom en fremvisning af jagt med rytter hvor der blev brugt en Slagfalk (Sakerfalk).

Herefter kom en opfordring på at holde styr på de små børn og opholde sig roligt på pladserne inden opvisnig af ørnene.

Først kom en Sortørn, som sad på de opstillede pæle helt tæt på publikum, den blev lokket med mad fra pæl til pæl sådan at alle kunne se den. Herefter kom der Kongeørn, En Lammegrib som ikke gad flyve, selv om der blev lokket flittigt, så den måtte bæres. Lammegribben er en utrolig stor smuk fugl. Så blev der fremvist Stellers Havørn der er den største af ørnene for til sidst at lave et smugt shov med ikke mindre end 3 Havørne, hvor der til sidst blev lagt musik på.

Det bliver ikke sidste gang at jeg besøger Ørnereservatet.