Udskriv
Visninger: 1280

KirkeugleSå blev det igen til en fototur. Turen havde jeg planlagt sammen med Palle Hove Christensen med hovedmålet Filsø, hvor der for tiden er sandterner.

Da jeg på DOF havde set at der var Kirkeugle i Føvling kørte vi dertil først. Ganske rigtigt, vi fandt den med det samme, hvor den sad oven på redekassen.

Vi fik begge taget nogle billeder og ville lige skifte linse, øv, så var den væk. Lidt efter kom den kort tilbage men fløj inden vi fik taget yderligere billeder.

Naboen kom tilfældigt ud og fortalte stolt at han havde en redekasse i haven hvor ungerne opholdt sig, og vi måtte da gerne gå ind og kigge. Yderligere fandt han nogle frosne småkyllinger som han lagde ud for redekassen. Men de kom desværre ikke ud. Herefter kørte vi til Filsø.

Ved Filsø fandt vi Sandternerne fra fugletårner ud for Gåseholm. Afstandern dertil er omkring 300m og da ingen af os havde slæbet stativet med derud blev det ikke til andet end dokumentationsfotos. Ternene opholdt sig omkring øen og vi så at der var 3  unger der gik omkring i vandkanten.

Vi så desuden Fyrremejser på stien dertil, men fik dem desværre ikke på fotohold. Derudover var der mange Tornirisk og nogle Rødrygget Tornskader.

Herefter gik turen til Værneengene. Ud over en del Gul Vipstjert så vi ikke noget interessant her og vi fortsatte til Skjern Enge.

I Fugletårnet her indtog vi vores madpakker da jeg fik øje på en Havørn tæt på der trak hurtigt væk. Kort efter kom der en mand og spurgte om vi havde set hvilken rovfugl det var der havde gjort anslag mod nogle svaneunger tæt på. Øv, det havde vi misset men kunne fortælle ham at det måtte have været Havørnen som vi lige havde set.

Turen fortsatte nu videre til Thybørøn videre med færgen til Agger og gennem Vejlerne for herefter at køre hjem.

Det havde været en rigtig dejlig tur, dog med Kirkeuglen som højdepunktet.